Aperitiv saratele

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2017 | 5226 vizualizari

 

Sunt cele mai bune atunci cand ai chef de rontait uitandu-te la un film, cand ai musafiri sau chiar si de pofta. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 lgt rase de sare
  • 2 oua
  • 100 g branza de burduf
  • 400 g untura
  • 3-4 lg smantana
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 150 ml apa minerala
  • 200 g mozzarela
  • chimen macinat
  • 1 ou pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele:

Se pregateste maiaua. Se incalzeste usor apa minerala, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze.

Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, ouale, untura, branza de burduf, smantana si maiaua. Se framanta un aluat moale si care nu se mai lipeste de maini. Se lasa 15 minute sa se odihneasca.

Pe masa infainata se intinde aluatul cu o grosine de cca 3-4 mm. Se unge cu oul batut cu putina sare apoi se presara deasupra mozzarela data pe razatoarea cu gauri mici. Se presara apoi chimen macinat si se taie in fasii de dimensiunea dorita.

Se asaza in tava si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pana se rumenesc frumos deasupra. Se continua pana se termina de copt toate saratelele.

Se servesc cu mare pofta!

TIPS-URI

1

6 portii inseamna 6 tavi.

2

Se poate inlocui chimenul macinat cu chimenul boabe.

3

Se poate rade deasupra cascaval, eu nu am avut numai mozzarela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu branza si chimen